Spelend leren dankzij speeltoren Lancelot

Denk jij net als veel andere ouders dat je je kind voortdurend moeten vermaken en bezighouden om hun creativiteit te stimuleren? Ben je altijd bezig met het bedenken van betekenisvolle leerspelletjes? Omdat je veronderstelt dat dit de leervaardigheid van je kind bevordert? Waardoor het voor je kind gemakkelijker wordt om de nodige kennis te verwerven? Wacht, ho, stop! Stiekem hebben kinderen dat allemaal eigenlijk helemaal niet nodig. Want ze leren door te spelen. Van verveling worden ze juist creatief. Daarnaast hebben ze ook gewoon hun eigen moment nodig net als volwassenen. Een eigen moment waarop zij in hun eigen speelwereld kunnen leven zonder de constante invloed van hun vader of moeder of andere volwassenen.

Spelen vervolgt zijn weg in overeenstemming met de ontwikkeling

Spelen en leren vormen voor kinderen één geheel. Hun spel vormt zich altijd in overeenstemming met hun persoonlijke ontwikkeling. Door te spelen vinden kinderen precies die prikkels die ze nodig hebben voor hun ontwikkeling. Afhankelijk van hun ontwikkelingsstadium zoeken en vinden ze spelmateriaal en gebruiken ze dat om hun fantasieën te verwezenlijken. Deze ontwikkelingsstappen kunnen worden ondersteund door een spelaanbod dat veel mogelijkheden voor de kinderen schept en tegelijkertijd gezonde vrijheid, creatief spel zonder volwassenen mogelijk maakt.

Met speeltoren Lancelot kunnen ze zo’n creatieve speelwereld heel goed voor henzelf creëren! Daarbij is het belangrijk dat kinderen alledaagse voorwerpen die ze zelf kiezen, in hun spel kunnen integreren.

Juist door verandering nog meer genieten van het spel

Juist de alledaagse voorwerpen veranderen met het ouder worden. Net als de spelletjes die erbij horen. Ook bij speeltoren Lancelot van SwingKing zijn er nog mogelijkheden tot uitbreiding. En daarmee schep je als ouder precies de voorwaarden voor een grote verscheidenheid aan speelscènes in de eigen tuin. Met een speeltoren biedt je je kind ook de mogelijkheid om al op jonge leeftijd contact te maken met andere kinderen. Buiten komen in de frisse lucht en spelen met veel beweging bevordert de motoriek en zorgt voor een grotere weerstand en een gezondere ontwikkeling.

Bij het spelen met speeltoren Lancelot is het aan te bevelen als ouders om je kind de eerste tijd te helpen zelfstandig en veilig naar boven te klimmen. Om ze vervolgens op afstand in de gaten te houden. Zodat hun fantasie de vrije loop kan gaan en ze met voorwerpen of accessoires van hun eigen keuze de speeltoren maken tot wat zij zich erbij voorstellen.